°C

Niski poziom witaminy D zwiększa ryzyko zgonu na COVID-19 [WIDEO]

Fot. Envato
 

Niskie stężenie witaminy D, w szczególności znikoma obecność kalcyfediolu w organizmie zainfekowanej koronawirusem osoby, zwiększa ryzyko wystąpienia zgonu wskutek COVID-19, wynika z badania naukowców z Meksyku. Substancja ta jest jednym z metabolitów witaminy D3.

Zachęcamy do obejrzenia materiału wideo.


REKLAMA


Komentuj odpowiedzialnie! Odnoś się do treści informacji, nie obrażaj rozmówców, nie używaj słów niecenzuralnych. Rozgłośnia zastrzega sobie prawo do moderacji komentarzy naruszających te zasady. Administratorem Twoich komentarzy jest Facebook, który może stosować do nich także "Zasady społeczności Facebooka".

W trosce o bezpieczeństwo użytkowników, komentarze zawierające linki nie są publikowane.



Skomentuj na Facebooku



Polub naszą stronę na Facebooku